bishop, są całe inne fora poświęcone temu tematowi :P
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bishopwięc...czym potraktować nowego sprzęta z salonu ,lakier niemetalik?
Jak b. mocno okrojony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon) i zabezpiecz lakier woskiem.
Jak mocno ograniczony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon), usuń drobne nieczystości glinką i zabezpiecz lakier woskiem.
Jak tylko ograniczony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon), usuń drobne nieczystości glinką, użyj delikatnego AIO (np. coś z Duragloss nr 652) i zabezpiecz lakier woskiem.
Dalej, to już musisz poczytać.
pzdr
Komentarz
-
-
Ewentualnie można pomyśleć o folii zabezpieczającej lakier, coraz częściej się to praktykuje
http://www.anmar4x4.pl/ zobacz tutaj na ich prace. Jak masz fb to tam też mają fajne prace pokazane: http://www.facebook.com/stylizacjeanmar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienZamieszczone przez bishopwięc...czym potraktować nowego sprzęta z salonu ,lakier niemetalik?
Jak b. mocno okrojony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon) i zabezpiecz lakier woskiem.
Jak mocno ograniczony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon), usuń drobne nieczystości glinką i zabezpiecz lakier woskiem.
Jak tylko ograniczony: umyj samochód (2 wiadra, dobry szampon), usuń drobne nieczystości glinką, użyj delikatnego AIO (np. coś z Duragloss nr 652) i zabezpiecz lakier woskiem.
Dalej, to już musisz poczytać.
pzdr
Myślałem ,że na tyle postów to już uzgodniliście co jest najlepsze na nowy lakier... w rozsądnych pieniądzach.
Z tym oklejanie to juz przesada ,żeby tak dbać o sprzęta, np jak koleś będzie miał stłuczkę , wyjdzie z auta i zobaczy jak wyglada to moze dostać zawału, albo na parkingu ktoś przechaczy to i tak wszystko o d... rozbić
Komentarz
-
-
IMO do nowego auta kupiłbym
2x duże wiadra 15l
2x Grit Guard
Rękawca do mycia CarPro Cquartz Wool Wash
Ręcznik do osuszania Microfiber Madness Dry Me Crazy Ultra Soft Drying Towel
2/3x Jan niezbędny
Mając taki zestaw trzeba sie postrać żeby zrobic kuku lakierowi
Szampon,wosk, QD wg. upodobańSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111IMO do nowego auta kupiłbym
2x duże wiadra 15l
2x Grit Guard
Rękawca do mycia CarPro Cquartz Wool Wash
Ręcznik do osuszania Microfiber Madness Dry Me Crazy Ultra Soft Drying Towel
2/3x Jan niezbędny
Mając taki zestaw trzeba sie postrać żeby zrobic kuku lakierowi
Szampon,wosk, QD wg. upodobań
Komentarz
-
-
Mam pytanie do kolegów którzy posiadają czarne octavie, u mnie pod słońce są już widoczne bardzo delikatne swirle (mimo mycia na 2 wiadra :? ) planuje użyć maszynę + UC pytanie tylko jaki pad zastosować - tak aby nie narobić sobie hologramów, co by nie było konieczne stosowanie dalszego wykończenia (Swirle są bardzo delikatne) Proszę o poradę :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rufus295bishop napisał/a:
Ja radzicie sobie albo zabezpieczacie miejsca przy klamkach
Obcinamy paznokcie
No niech który napisze ,że trzeba założyc te srebrne popielniczki :lol:
Komentarz
-
Komentarz